Nieuws

Verkiezingen 2018: “Arwen stelt zich kort voor als lijsttrekker VLP”

Door: Arwen van Gestel | Tekst voor VLP campagne 2018

Hebben wij elkaar al eens ontmoet? Nee? Dan kunnen we elkaar het beste even voorstellen. Geboren en getogen in Roosendaal (Veemarkt/Kade) en actief in het verenigingsleven, woon ik na 33 jaren nog steeds met veel plezier in Roosendaal. Werkzaam bij Jan de Rijk Logistics en in mijn vrije tijd werk ik met een team van talenten elk jaar opnieuw aan het Priense Swaree en sinds kort ook de kaartjes loterij.

Naast een aantal carnavalsactiviteiten aan elkaar praten, mocht ik de afgelopen jaren ook optreden als reclamespeaken tijdens de Volksronde en De Draai. Van de laatste was ik zelf 6 jaar actief bestuurslid en kijk met veel plezier terug op die tijd. Wielrennen is voor mij een passie en hoe mooier is het dan betrokken te zijn bij deze evenementen. Daarnaast is hardlopen ook iets wat bij me past, en pas recent ontdekt. Sporten is enorm belangrijk, zeker als je naast dit alles z’n 25 uur per week steekt in het Gemeenteraadswerk.

Sinds 2006 betrokken bij de politiek waarvan vanaf 2010 als Raadslid. Het mooiste wat er is? Met mensen in contact komen en luisteren naar wat er speelt in Roosendaal en haar dorpen. Roosendaal kan niet schitteren zonder haar 5 pareltjes, de dorpen. En wat kan er beter? Dat de u gehoord wordt in de Gemeenteraad. Dat wij uw problemen aanpakken en onrecht aankaarten. Dat wij u vertegenwoordigen in de Gemeenteraad en niet onszelf.

Dus, gaan we elkaar ontmoeten en vertelt u wat u belangrijk vind? Dat horen we graag!

Wij horen ook u graag, om de VLP de komende 4 jaar nog meer invloed te geven in de Gemeente om u een stem te geven. Want uw mening telt!

Stem 21 maart, lijst 4.

Zie voor programma, standpunten en resultaten van de afgelopen 8 jaar, onze facebook of website. Of ik kom het graag toelichten met een bakje koffie.


Interview De Bode: “Raadslid Arwen van Getsel pleit voor transparantie”

Hieronder treft u het complete interview aan wat is verschenen op 7 juni 2017 over het raadswerk en de uitdagingen voor de aankomende verkiezingen.

Door: Ellis Jansen

ROOSENDAAL – Raadslid Arwen van Gestel is geen onbekende in Roosendaal. Hij was verbonden aan de organisatie van de Draai en draait al jaren mee met Priense Swaree. Het organiseren zit hem in het bloed, net als politiek. Dat heeft hij van zijn ouders meegekregen. Het is dus niet zo vreemd dat deze jonge enthousiaste man zich aansloot bij de VLP en sinds 2010 deel uit maakt van de gemeenteraad.

“De keuze voor de VLP was direct duidelijk, onze partij staat dichter bij de burger”, aldus Arwen. Hij gaat dan ook regelmatig op huisbezoek voor een gesprek aan de keukentafel.

Antwoorden

“Inwoners hebben vragen, die stellen ze per e-mail of per brief en ik wil hier antwoord op geven. Soms duurt het te lang, ook voor iets uitgezocht is of in een raadsvergadering besproken wordt, maar ik antwoord altijd.”

De bewogenheid is voelbaar in het gesprek met Arwen die op 7 juni 32 jaar wordt. “Dit interview is een mooi verjaardagscadeau”, lacht hij.  Arwen is één van de jongste raadsleden en kenmerkend voor hem is dat hij confrontaties niet uit de weg gaat. “Ik had vragen over de kwaliteit van huurwoningen in de Westrand en over digitaal inschrijven en wilde een één op één gesprek met de bestuurder van Aramis. Dat is me gelukt en hieruit zijn mooie dingen voortgekomen zoals het versneld aanbrengen van dubbelglas in de flats van de Westrand. En de mogelijkheid om naast digitaal inschrijven, ook nog gewoon per post geïnformeerd te kunnen worden. Oudere mensen zitten niet allemaal op internet”, legt hij uit.

Burenoverlast

Arwen zet zich in voor mensen die zorg nodig hebben, in armoede leven en inwoners die eenzaam zijn maar ook voor mensen die problemen hebben door burenoverlast. “Je moet je eens voorstellen dat je al jaren ergens met plezier woont en dan nieuwe buren krijgt met bijvoorbeeld verslavingsproblematiek of geweld en die veel overlast veroorzaken. Vaak kan hier niks aan gedaan worden en krijgen deze mensen te horen dat ze maar moeten verhuizen als de situatie onhoudbaar is. Dat is toch de omgekeerde wereld!” Arwen probeert met behulp van de juiste ambtenaren en instanties naar een oplossing te zoeken. “We willen met onze partij investeren in sport en gezondheid”, vertelt hij. “Sport kent vrijwel alleen maar voordelen.”

Transparantie

Een goede communicatie is belangrijk volgens Arwen. Mensen kunnen alles vinden op internet en via social media zijn er geen drempels meer om te communiceren en kennis te delen. “Daarom moet de gemeenteraad zo transparant mogelijk zijn en actief dossiers op de website plaatsen met de adviezen en rapporten van externe bureaus zodat de burgers weten wat de onderliggende gedachten zijn bij een besluit. “Mensen hebben te vaak het gevoel dat de overheid tegenover hen staat, terwijl de gemeenteraad juist naast de inwoners moet staan. Daarom is het zo belangrijk dat mensen gebruik maken van hun stemrecht.”

Liefde

Nadat Arwen stopte bij de Draai van de Kaai was hij inmiddels zo gefascineerd door de uitdagingen van de renners dat hij zelf een racefiets kocht en inmiddels zelf de top van de Mont Ventoux bereikt voor Coll Sensation. Verder gaat hij graag hardlopen. Een andere hobby is koken, ook voor zijn vaste vriendengroepje die hij al kent vanaf de tijd dat hij danste bij Rottier. Met deze vrienden heeft hij een rikploeg ‘Aarmoei Troef’ en viert hij ook Carnaval. Zij zijn hem zo toegewijd dat ze altijd willen helpen als hij weer aan een project begint. Arwen wordt enorm blij van het Priense Swaree:  “Ongelooflijk knap hoe mensen als amateurtoneelspeler zulke kwalitatief hoge creaties kunnen wegzetten. Ik lach me kapot om de absurditeit van sommige acts”, vertelt hij met twinkelde ogen.


Lijsttrekker VLP

https://www.internetbode.nl/regio/roosendaal/algemeen/136242/arwen-gestel-verkozen-tot-lijsttrekker-vlp


De MontVentoux op fietsen? De uitdaging is aangegaan!

Door: Arwen van Gestel |

Dit jaar (eind september) staat er een beklimming van de MontVentoux op het programma. Niet zomaar een beklimming, maar deelname aan de Colsensation van TeamDoelbewust. Meerijden voor het goede doel dus, namelijk geld inzamelen voor onderzoek, bestrijding, begeleiding en genezing van de ziekte kanker.

Waarom Colsensation? Omdat deze ziekte onmenselijk leed en verdriet veroorzaakt in ieders omgeving en daarmee er niet alleen een uitdaging ligt om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor dit doel, de uitdaging als tegenprestatie is dus per racefiets die kale berg in Zuid Frankrijk beklimmen!

De volledige motivatie en een mogelijk tot doneren vindt u op http://colsensation.nl/deelnemers/arwenvangestel/


Per 22-02-2016 Fractievoorzitter van de VLP fractie Roosendaal

Door: Arwen van Gestel | Raadslid Gemeente Roosendaal

De fractie van de VLP in de Gemeenteraad van Roosendaal heeft in haar vergadering van 22-02-2016 een nieuwe taak- en rolverdeling gemaakt voor de komende twee jaar. Met deze nieuwe verdeling zijn niet alleen onderwerken of bemensing van de werkgroepen besproken, ook de rolverdeling binnen de fractie was ter zake. Jos Heeren (tot dan nog fractievoorzitter) gaf aan zijn rol icm het raadswerk en de verhouding met zijn prive (werk) steeds moeilijker te kunnen combineren.

Na beraadslaging binnen de fractie is aan mij nu de taak om als nieuwe fractievoorzitter de VLP binnen de Gemeenteraad verder vorm te geven en een geluid te laten horen. Niet alleen in de Raadszaal, maar ook daarbuiten. Want de gesloten deuren van het stadkantoor moeten eens worden geopend. Samen met onze inwoners van stad en dorp bouwen we elke dag aan een betere leefomgeving. Dat doen we zoals inwoners dat graag zien. Dus alle inwoners worden uitgedaagt ons te laten weten wat zei vinden, want “uw mening telt” is de lijfspreuk van de VLP!


Een eerste optreden als (reclame)speaker tijdens 36e Draai van de Kaai

Door: Arwen van Gestel | Oud-bestuurslid Draai van de Kaai

Tijdens de laatste editie van de Draai van de Kaai is mij gevraagd om als derde speaker de reclame boodschappen te verzorgen tijdens de vier diverse koersen die werden verreden. Met veel genoegen en succes deze taak op me genoemen om de partners van de Draai van de Kaai niet alleen te benoemen, maar echt te verbinden aan het evenement. Met dvierse boodschappen, afgewisseld met de (koers)speakers en muziek, is de zonnige dag van de Draai van de Kaai een die op de lijst van bijzondere momenten kan worden bijgeschreven.

Vanaf nu zal gekeken worden naar mogelijke verbeterpunten en ontwikkeling van mondelingen vaardigheden om een verdere verfijning toe te passen op het speaken in het algemeen. Een nieuwe ervaring, een nieuwe stap en een nieuwe uitdaging!


Priense Swaree 2015 groot succes dankzij deelnemers en crew | 26-02-2015

Door: Arwen van Gestel | Hoofd Commissie Priense Swaree

Het Priense Swaree van 31-01 jl. was een groot succes. Niet alleen waren de twee voorstellingen uitverkocht, deelnemers hebben geweldige acts neergezet in goede samenwerking met alle medewerkers die bij deze productie zijn betrokken. Een betoverd schouwspel, met vaak een knipoog naar het carnavalsmotto 2015 “Kend’t Ver’aol”, maar bovenal een wervelende revue met een grote band tot het Carnaval in Tullepetaonestad.

Als verantwoordelijke voor deze productie, namens de Stichting Carnaval Roosendaal, is het me gelukt de grote lijnen en het succes van voorgaande edities voort te zetten. Daar waar het kon zijn kleine accenten aangetipt, die de komende jaren een grotere betekenis gaan krijgen op zowel het Priense Swaree als het Swareebal.

Enorm trots op alle 260 deelnemers die er een feest van hebben gemaakt, maar daarboven enorm blij met de bijna 100 crewleden die mee hebben gewerkt om dit mogelijk te maken. Deze crewleden zijn inmiddels in het bezit van een van de nieuwe accenten, het Swaree-pinneke! Een ere teken voor de deelname (belangeloos) aan het Swaree 2015. Diegene die het harde werk verrichten…. ze mogen het met trots laten zien!

Op naar de editie 2016!


Draai van de Kaai meest veilige evenement van Roosendaal | 11-08-2014

Door: Arwen van Gestel | Bestuurslid Draai van de Kaai

De editie Draai van de Kaai 2014 is perfect verlopen. Bekeken door externe ogen (journalisten, deskundigen veiligheidsregio en externe diensten) heeft de organisatie i.s.m. Gemeente en veiligheidsdiensten weer een veilig evenement neergezet. I.s.m. de partners S&L Security Solutions(camera’s / crowd control) en De Brug Security, hebben we als drie partijen een essentiële bijdrage geleverd aan het veiligheidsvraagstuk en handhaving van de afgegeven vergunningen.

Resultaat is geen enkele aanhouding en veel preventief optreden heeft gezorgd voor de-escalatie van potentiële risico’s. Het evenement met c.a. 20.000 – 25.000 bezoekers heeft daarmee bewezen dat ze veiligheidstechnisch in staat is de meeste complexe evenementen te organiseren. Daarnaast heeft het zelfstandig handhaven van de vergunning een zero tolerance effect. De Gemeente en de adviesorganen die adviseren over de vergunning hebben bepaald dat het evenement in 5 jaar tijd van een code oranje (haast rood) naar een groen evenement is gegaan.

Dit betekent minder beperkingen, geen aanvullende maatregelen en een meer vrijere invulling van het evenementen terrein. Deze unieke vorm van samenwerking is zeldzaam in Nederland, gezien de organisatie zelfstandig mag en kan handhaven en er dus bij aanvullend optreden (sanctionaire bevoegdheden dan wel het uitoefenen van het geweldsmonopolie)van de overheid er direct kan worden beboet of worden opgetreden. Kortom de organisatie waarschuwt en verweert zich proportioneel als eerste verlengstuk in het domein van de overheid (handhaving en politietaken).

Het vertrouwen over en weer heeft een positieve uitwerking, waarmee er tijdens en voorgaand aan het evenement in het veiligheidsteam multidisciplinair wordt gesproken over de (aan)loop van het evenement.

Ook de medische vraagstukken zijn op deze dag van de Draai opgelost door inzet van een GHOR coördinator die meldingen vanuit de GMK (Gemeenschappelijke Meldkamer brandweer, ambulance en politie) rechtsreeks doorkrijgt om zodoende medische en andere risicodragende meldingen tijdig en adequaat te op te pakken, voordat hulpdiensten arriveren. Hiermee wordt een antwoord geboden aan het probleem dat hulpdiensten vaak sneller weten dat er iets gaande is dan de organisator. Publiek belt vaak 112, waar direct aansturing op volgt. Door het bilateraal doorzetten van meldingen kan de organisatie vroegtijdig handelen.

Door de nieuwe structuren in de organisatie van het evenement is wel besloten het bestuur van de Draai van de Kaai aan te vullen met Jeffrey Zwegers als hoofd personeelszaken. Daarmee komt het organisatorisch gedeelde van het evenement te liggen tussen Personeel en V&V (Veiligheid & Vergunning). De wijziging is van kracht sinds 5 augustus jl.


Vernieuwingen Draai van de Kaai 2014 | 01-05-2014

Door: Sander van Peer | Vicevoorzitter Draai van de Kaai

Met heel veel trots kunnen wij u melden dat de 35e editie van de Draai van de Kaai over een nieuw parcours wordt verreden. In de afgelopen 34 jaar hebben toppers zoals Bert Oosterbosch, Joop Zoetenmelk, Contador, de gebroeders Schleck, Sánchez en Valverde dezelfde route gereden, maar daar komt dit jaar een grote verandering in.

De 35e editie van de Draai van de Kaai staat in het teken van een hoop vernieuwingen en betekent een nieuwe en stabiele basis voor de toekomst van nog vele edities.

Vernieuwingen voor de 35e editie:

  • Nieuwe evenementenlocatie op de Wipweide
  • VIP deck voor onze sponsors met uitzicht op de renners en op het evenementenprogramma
  • Nieuwe meet aan de Wipweide
  • Gezellig horecaplein op het Kadeplein
  • Nieuw parcours over de nieuwe brug
  • Een extra evenementenprogramma op de zondagavond voor de Draai van de Kaai met diverse artiesten

Kandidaatstelling vice-voorzitter Gemeenteraad van Roosendaal | 14-04-2014

Door: Arwen van Gestel

Maandagavond 14-04-2014 heeft de VLP fractie unaniem besloten mijn kandidatuur voor het vice-voorzitterschap van de Gemeenteraad van Roosendaal te steunen.  De sollicitatiebrief is vanaf 19-04-2014 hier te lezen.

Sollicitatiebrief vice-voorzitter

Up-date: De Gemeenteraad heeft op 23-04-2014 gekozen voor een niet inhoudelijke rolvervulling van het vice-voorzitterschap van haar Raad, maar een technische vervulling van functies. Hierbij is traditioneel gekozen voor een kandidaat uit de grootste fractie. Deze was helaas niet aanwezig tijdens de Raad i.v.m. vakantie, maar vanaf deze plaats proficiat aan de gekozen vice-voorzitter van de Gemeenteraad. Dat er op mij geen beroep wordt gedaan is jammer, hopelijk wordt wel mijn inhoudelijke rolvervulling van de vorige raadsperiode door anderen voortgezet, hierover heeft de Raad nog niet besloten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Ondernemend met een sociaal hart

%d bloggers liken dit: