Priense Swaree

Het Priense Swaree, de onofficiële opening van de weken voorafgaand aan het Tullepetaonse Carnaval, is een geweldig theater revue die volledig wordt bedacht en uitgevoerd door Tullepetaonen zelf en wordt gespeeld ten overstaan van de Priens van Tullepetaonestad en een uitzinnig publiek. Een geweldige en professionele productie waar tientallen repetities aan voorafgaan. De twee voorstellingen die worden gegeven (matinee en swaree) zijn stijf uitverkocht. Tijdens de Nacht van het Swaree wordt dat duidelijk, als op de trappen van het Pirresplein vele Tullepetaone een nacht doorbrengen om een dag later de begeerde kaartjes te bemachtigen. Elk jaar opnieuw…. uitverkocht!

Dit theater is een samenspel van cabaret, toneel, muziek, zang en dans. Geheel opgedragen aan de leut, de Tullepetaone en natuurlijk het feest van het jaar, de Carnaval. Onder muzikale begeleiding worden liedjes gebracht die zelf zijn geschreven. Onder professionele regie wordt een spel uitgedacht om een act compleet te krijgen en onder een oog van perfectie worden achter de coulisse gezorgd voor schmink, decor, visuele effecten, licht en natuurlijk het doek!

Een team van zeer professionele en geroutineerde vrijwilligers is maanden met de deelnemers van het Priense Swaree bezig om de voorstelling van 25 tot 30 act bij elkaar te brengen en er een prachtig geheel van te maken. Wat ooit begon eind jaren 70 als een koffie concert is uitgegroeid tot een fenomeen.

Niet vergeten dat het Priensebal, wat na afloop van het Swaree wordt gehouden ter ere van de Priens, een bijna vergeten onderdeel is van deze ludieke start van het leutfeest. Daar is het allemaal om te doen, een eerste carnavalsbal, niet voor niets wordt het onofficieel aangekondigd als de start van het leutfeest in Tullepetaonestad. Met dit bal na het Swaree is het dus nagenieten tot in de kleine uurtjes van de nacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Ondernemend met een sociaal hart

%d bloggers liken dit: